Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HOLDFÁZIS

 

  hldfaziosgif.gifA HOLD FÁZISAI

 

 

 

 

 

 

 


Holdfázis
 
New Moon
New Moon
Waxing Crescent
Waxing Crescent
First Quarter
First Quarter
Waxing Gibbous
Waxing Gibbous
Full Moon
Full Moon
Waning Gibbous
Waning Gibbous
Last Quarter
Last Quarter
Waning Crescent
Waning Crescent
 

 

Januárban az éjszakák hosszúak és sötétek, és sokunk megpróbál melegedni a hótakaró alatt, ahogy a Hideg Hold feltûnik (néhány kultúrában a Hideg Hold a decemberi holdnak is a neve). Az õslakos törzsek Észak-Amerikában Farkas Holdnak nevezik, mert a farkasok ilyenkor vonyítanak, éhesek, kint tanyáznak. Ebben az idõszakban érezzük magunkat kicsit lassúnak, s "kikapcsolunk", ahogy a testünk alkalmazkodik a hidegebb idõjáráshoz.
Nevezik még: Csendes Hold, Hó Hold, Szûz Hold, Ködös Hold, Kis Tél Holdja.

 

Bilder oder Fotos hochladen

Serkentõ Hold

Leírás:

Februárban az éjszakák hidegek, s elkezdõdik nálunk a kabinláz érzés. Elfáradtunk abban, hogy egésznap a házba vagyunk zárva, s egy részünk kívánja a meleget. Ez az Imbolc idõszaka, a nap mikor tudjuk hogy már csak néhány hétig kell kitartani, szerencsénk lesz és láthatunk egy-két kicsi zöld hajtást, mely áttöri a havat.
Nevezik még: Jég Hold, Szarvas Hold, Éhség/Éhezõ Hold, Vad Hold, Nagy Tél Hold.

a href="http://www.pic-upload.de/view-15879102/20080817_holdfogy_brlaspal.jpg.html" target="_blank">Bilder oder Fotos hochladen

 

 


Vihar Hold

Leírás:

Márciusban érkezik meg a tavasz, ez a Vihar Holdja, elindul az új élet. Ahogy az évkerék még egyet fordul, erõs záporok és szürke ég öleli körül, a föld életadó vízzel árad el, melyre szüksége van hogy megtermékenyítse a növekedõ évszakot. Ez az egyenlõ fény és sötétség idõszaka, így az egyensúly ideje is.
Nevezik még: Mag Hold, Böjti Hold, Varjú Hold, Böjt Hold.

Szél Hold
Bilder oder Fotos hochladen
Szél Hold

Leírás:

Áprilisban a márciusi viharok alábbhagynak, és a szelek feladják. A magok kitörtek, az élet egyik helyrõl a másikra bomlik ki. Tény, hogy ezt a holdciklust gyakran nevezik Mag Holdnak. A fákon rügyek jelennek meg, tulipánok és nárciszok nyílnak, s a madarak fészket építenek. Mint a március a termékenység és az új növekedés ideje.
Nevezik még: Mag Hold, Zöld Fû Hold.

Bilder oder Fotos hochladen

Virág Hold

Leírás:

Egyszer az áprilisi záporok és szelek lenyugodnak, a nap felmelegíti a földet és készen állhatunk a kertekben dolgozni. Tipikusan május az a hónap mikor elvethetjük a terményünket. Mozdulj ki a kertbe a Virág Hold alatt és tedd a kezed a termõföldre. A tavasz a termékenység ideje, és a május lázas hónap is - tele van vággyal és szenvedéllyel! Néha Nyúl hónapnak is hívják, és mind tudjuk a nyulak ilyenkor igen aktívak.
Nevezik még: Nyúl Hold, Vidám Hold.

Bilder oder Fotos hochladen

       

           Bilder oder Fotos hochladen

 

 

 

LoveMyProfile.com - Profile Counters
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.