Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FARKASEMBEREK-vérfarkasok


farkasok-gif.gif

 

 

 

 

 

 refont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter textrefont.com - Glitter text

 

MEGRÁZO  VIDEO AZ IGAZI FARKAS EMB EREKRÖL

 536905_b359d840a3_t.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Farkasember

Írta: Salem

A farkasemberrõl vagy vérfarkasról elõször a vicsorgó, félig ember, félig farkas hollywoodi alakjai jutnak eszünkbe. Ám a folklórban a farkasember, olyan férfi vagy nõ, aki teljesen farkassá vált. Alapvetõen ez egy tévedésen alapul. A teljes test átalakulása lehetetlen, ha valaha is lehetõség lesz rá a tudomány segítségével, még akkor is több hónapokig tartana az ilyen átalakulás, mûtét, s nem pár percet, ahogy a hagyományok szólnak.

A tradíció nem mondja azt, hogy az ember fizikailag is farkassá változik. Szakmai szemmel olvasva a történeteket kiderül, hogy mit is értettek félre.

farkasember--i24360.jpg


 

 

 

 

 

 

 

Az alakváltás nem fizikai jelenség. Már a középkorban is megjelentek azok az emberek, akik úgy gondolták, hogy ez nem fizikai átváltozás. A mai mágia egyik vitatott alakja Eliphas Lévi is hasonlóan vizsgálta a folyamatot.

Számos legendában, s történetben a farkasember teste otthon, vagy egy bokor alatt feküdt, míg a farkas része az éjszakában kóborolt. Ahogy az Ulfhednarok esetében is, farkasbõrt viselt a test.

Jó néhány lycantropiával foglalkozó írás szerint varázsige kellett az átváltozáshoz. A fent említett szláv legendák szerinti kenõcs hasonló a boszorkánykenõcshöz. Nadragulyát, sisakvirágot, beléndeket és hasonló hallucinogén növényt tartalmaznak a fennmaradt receptek


)

 

 

 wm4.jpg 

 

 

A farkasember legendája az emberiség egyik legősibb és legismertebb mítosza. A farkasemberekről szóló, alakváltó történeteket megtaláljuk mindenhol, ahol a világon írott történelem létezik. Elemeiben a samanizmusra megy vissza. Olyan területeken is találkozni párhuzamaival, ahol nem élnek farkasok (Brazíliában jaguárember, Japánban rókaember).

 

Az emberfarkas vagy farkasember (a népszerű filmekben vérfarkas) olyan ember, akit átok farkassá változtatott. Ilyenkor emberi mivoltából kivetkőzve viselkedik. Eredeti görög neve, a lycanthropus, a görög lükoi (farkas) és az anthroposz (ember) szavak összevonásából keletkezett. A csehek ősi mitológiájában vlkodlak, a lengyeleknél wilkolak a neve; egyéb szláv elnevezései vukodlak, vukodlak, vurkolak, kudlak; a germánoknál werwolf (ógermán emberfarkas jelentésű szó, ebből a mai angol werewolf); a románoknál priculici vagy a szláv névből származó vîrcolac.

 wm5.jpg                                                                          howlofthewerewolf.jpg

 werewolf_60.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 LoveMyProfile.com - Profile Counters
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Like

(Stofu, 2019.03.25 22:20)

Érdekes volt! Összeszedett! :)